Friday, June 8, 2012

Tamara Jakovljević: Ako nisi s nama, onda si protiv nas / If you're not with us, you're against us

Tamara Jakovljević: Ako nisi s nama, onda si protiv nas / If you're not with us, you're against us



Tamara, tvoj rad je jako slojevit - paznju posmatraca naprosto zakiva za ovdje vjesto prikazane turobne osjecaje patnje izazvane neprihvacanjem drustvenih konvencija od stane pojedinca. To je prikaz drustva koje odbacuje one koji su drugaciji, koji se ne uklapaju u njegove standarde...zbog cega se javlja moranje...prisila...kompleks...zelja da se udovolji...zbog cega se i javlja oponasanje (jaje zaogrnuto ljuskom luka) u zelji da se ostvari PRIPADANJE.
Tako jednostavno i ujedno snazno prikazan potisnuti osjecaj gnjeva koji kljuca i svakog trena prijeti eksplozijom revolucije. 
Velicanstveno!! 

Tamara, your work is indeed very multi-layered - the viewer's attention is simply chained to skilfully portrayed gloomy feelings of suffering caused by individual's lack of acceptance of social conventions. This is an exposé of a society which rejects anyone who is different, who doesn't fit in with its standards...which leads to compulsion...forcing...complexes...the will to please...which leads to imitation (egg coated in onion peel) out of desire to experience BELONGING.
Such a simple yet powerful depiction of a supressed rage that keeps pecking from the iside of a shell and threatens with the explosion of a revolution. Magnificent!


1 comment:

  1. http://www.facebook.com/photo.php?fbid=114832098656973&set=a.114250395381810.16615.100003905518185&type=1&permPage=1

    ReplyDelete